Vil du være aktionær? Læs disse 3 tips inden du begynder

tre tips for aktionaereAt træde ind i aktiemarkedet, kan være en spændende oplevelse. Det er her der kan tjenes gode penge, men til gengæld skal markedet omgås med forsigtighed. Som nybegynder, kan det være hårdt at begå fejl, specielt fordi du ikke har så mange penge til rådighed. Men er du forberedt inden du går i gang, vil du komme godt fra start. I dette indlæg vil der derfor være nogle gode tips, som kan hjælpe dig i din fremtidige karriere som aktionær.

Kend de mest basale terminologier

For at forstå aktiemarkedet, er det vigtigt at kunne de meste basale fagudtryk. Dels fordi de bruges til at forklare forskellige scenarier og dels fordi de bidrager til din udvikling. Derfor er et godt råd, at finde flere tips og guides på nettet om aktiemarkedet.

Kan du nemlig de fleste fagudtryk, har du lettere ved at lære og blive bedre til at investere. Nogle eksempler på de helt basale fagudtryk, er blandt andet:

Aktie

En aktie er et værdipapir, du kan købe hos et selskab. Værdipapiret er en del af firmaet, hvilket vil sige at når du køber en aktie, køber du en lille del af ejerskabet. Du bliver således medejer. Værdien af denne aktie påvirkes af firmaets økonomi, branchetendenser og ledelsen. Dette kan du læse mere om hos www.euroinvestor.dk.

Aktiekurs

Aktiekursen er blot et andet ord for aktiens værdi. Som nævnt tidligere, påvirkes aktiekursen af firmaets økonomi, af branchen og firmaets ledelse. Men aktiens udbud og efterspørgsel påvirker også aktiekursen. Aktiens udbud og efterspørgsel svinger, alt efter om der udgives positive eller negative nyheder om virksomheden.

Disse faktorer og mange andre, kan også påvirke aktiekursen. Nogle siger det er umuligt, at forudse aktiekursen helt præcis, hvorimod andre mener det modsatte. De mener, at man blot skal kigge på grafer og på den måde, forudsige aktiekursens udvikling.

Spread

Spread er forskellen mellem aktiernes bud- og udbudspris. Jo lavere spread der er i aktiemarkedet, jo billigere er det for dig at handle med flere aktier. En høj spread vil betyde, at der er stor prisforskel mellem hver aktie. Det betyder flere omkostninger, hvis du ønsker at forhandle med flere forskellige aktier.

Hold dig velinformeret om selskabet

Husk altid at holde dig velinformeret om selskabet, inden du køber aktier. Det er altid en god idé at kigge på selskabets årsrapport og dets nøgletal. Du kan nemlig ud fra nøgletallene, få et bedre indblik i firmaets udvikling. Ved at kende selskabet fortid, nuværende position og fremtidige projekter, kan du bedre vurdere om selskabet er værd at investere i.

Der er flere uddybende guides på internettet om, hvordan du læser en årsrapport. Vil du lære at læse en årsrapport kan du også gå ind på www.penge.dk.

Spred dine investeringer

Når du skal investere i aktiemarkedet, er det vigtigt du ikke lægger alt på ét bræt. Forstået på den måde, at du ikke putter alle dine penge hos et enkelt firma. Der har du nemlig chance for at miste alle dine penge, hvis firmaet oplever store økonomiske forhindringer. Ved at have en bredere portefølje, reducere du risikoen for at tabe penge. På den måde, har du flere penge til rådighed at investere med.

Når du får mere erfaring i at investere og ofte ser gode resultater, kan du med fordel låne penge online. Så er der flere penge, at investere med. Ved at låne penge online, får du også hurtigere dine penge på kontoen. Så kan du hurtigere nå at reagere på aktiekurserne. Du kan f.eks. låne online hos Lendon.dk, hvor ansøgning tager et minut. Der kan du låne op til 15.000 kr. og få de første 30 dage gratis, så længe du er ny kunde.