Uforudsete udgifter – hvad skal man gøre?

 

Vi kender alle til, at uforudsete regninger pludselig dukker op. Det sker stort set altid, når vi mindst venter det. Det kan være alt lige fra en tandlægeregning, en parkeringsbøde eller en regning på bilen, som er gået i stykker. Uanset hvilken udgift det er, kan det for mange ødelægge deres budget for resten af måneden. Ofte er disse uforudsete udgifter ikke medregnet i det månedlige budget. Der er en mulighed i at låne penge, men opsparing kan derimod være en endnu bedre løsning.

Spar penge op hver måned

Når uforudsete udgifter pludseligt dukker op, kan det som nævnt hurtigt ødelægge måneden budget. Eller det rådighedsbeløb man ellers havde til fornøjelser den pågældende måned. Også måneder med mange fødselsdage eller eksempelvis december måned med det store julegaveindkøb, kan tage hårdt på budgettet. Men her er der en god og helt simpel ting, som du kan gøre – spare op.

Hvis du opretter en opsparingskonto, som du hver måned kan sætte et fast pengebeløb over på, vil det gavne dig i sidste ende. Det kan være en god idé at have dette beløb til opsparing medregnet i det månedlige budget. Uanset hvilket beløb du lægger til side hver måned, vil det gavne dig i sidste ende. Det er en fordel at have en separat opsparingskonto, så du ikke kommer til at bruge af opsparingen. Har du penge i overskud sidst på måneden, kan disse også overføres til opsparingskontoen.

Et minilån kan hjælpe

Flere og flere danskere vælger også at optage et minilån, som kan hjælpe dem ud af økonomiske udfordringer i hverdagen. I dag findes der utallige af muligheder for at optage lån. Det kan eksempelvis optages hos en af de mange online låneudbydere. Her har du mulighed for nemt og hurtigt at optage et lån på et mindre beløb, og som du kun skal afdrage på i ganske kort tid.

Kviklån, og andre lån af denne type, er som udgangspunkt aldrig den bedste idé, da det i de fleste tilfælde vil komme til at koste dig dyrt i længden. Det er klart bedre at spare pengene op. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt. Du bør dog altid overveje nøje, om du har mulighed for at betale det lån tilbage, som du ønsker at låne.

Det anbefales, at du sammenligner lånetilbud, så du nemt kan finde det bedste lån til dig. Se evt. Mikonomi.dks oversigt over kviklån med lav rente.

Fordelen ved disse minilån er, at du i løbet af 1 måned kan tilbagebetale lånet, og det er derfor hurtigt ude af verden. Dog er disse lån ofte dyre, og derfor er det vigtigt, at du er klar over, hvad lånet kommer til at koste dig.