Spar penge på efterårsferien

Rækker pengene ikke til en rejse i efterårsferien, skal du ikke hænge med hovedet. Der er mange muligheder for sjove aktiviteter i København i efterårsferien.

København er faktisk fuld af arrangementer, der kan gøre din efterårsferie sjovere. Her får du en liste over forskellige, underholdende aktiviteter, der kan inspirere dig til en helt fantastisk efterårsferie.

Kulturnatten

I år falder Kulturnatten d. 13. oktober og markerer dermed begyndelsen på efterårsferien i København. Kulturnatten er fuld af vidt forskellige arrangementer og der er helt sikkert noget for enhver smag. Denne aften åbnes der op for ellers lukkede døre og mange arrangører forbereder en helt særlig oplevelse til dig. For at få adgang til de mange arrangementer, skal du have et kulturpas, som udover gratis adgang, giver dig gratis transport med S-tog, metro og bus i hele København. På den måde kan du komme nemt til og fra de 250 forskellige arrangementer. Du kan se hele programmet og købe et kulturpas på deres hjemmeside.

Efterår i København

Parker, haver og grønne oaser

Er du glad for natur og bor i København, er der mange gode muligheder for at komme ud og kigge på falmede blade i alverdens smukke, orange nuancer. Der findes næsten intet bedre, når det er efterår, end at trave rundt og sparke til de nedfaldne blade og se dem hvirvle rundt i de smukkeste efterårsfarver. En rigtig flot park er Kongens Have, som du finder tæt på Nørreport st. og ikke langt derfra ligger Botanisk Have. To lettilgængelige, smukke haver med mange forskellige træer, buske og planter.

En helt særlig tradition i København, som man ikke ser så mange andre steder i verden, er anvendelsen af kirkegårde til rekreativ brug. Især skal Assistentens Kirkegård beliggende på Nørrebro og Vestre Kirkegård fremhæves som eksempler på flotte og beroligende parker, der indbyder til en stille gåtur og fordybning.

I den helt anden ende af København, næsten ude på spidsen af Amager, finder man Kalvebod Fælled, der med sine mere end 20 km2 inviterer til mange opdagelser. Her kan man også opleve fritgående dyr, blandt andet køer, får, hjorte og heste. For ikke at tale om mange forskellige slags fugle, da Vestamager og havet omkring fungerer som et reservat for vandfugle.

Hvis man gerne vil kigge på hjorte, kommer man ikke uden om Dyrehaven nord for København, der huser mere end 2000 vilde hjorte. Dyrehaven blev endda optaget på UNESCOS verdensarvsliste i 2015, så det er bestemt tale om en anbefalelsesværdig park at besøge. Husk at lægge vejen forbi Eremitageslottet, kongens flotte jagtslot, som har den smukkeste udsigt over Øresund.

Kongens Have

Gratis museer

Siden vi befinder os i Danmark, kunne man godt forestille sig, at vejret ikke altid viser sig fra sin venligste side. Heldigvis er der også mange muligheder for interessante aktiviteter, hvis det står ned i stænger.

Købehavn er hjemby for mere end 100 museer. Hvad end du er interesseret i livet i gamle dage eller brandny kunst, så finder du sikkert en spændende udstilling på et museum i København. Mange museer har lukket mandag og har én gratis åbningsdag i løbet af ugen eller er gratis om aftenen. Et rigtig godt tip er derfor at undersøge museets hjemmeside og researche lidt. Måske får du en helt gratis, storslået oplevelse. Eksempelvis koster det 95 kr. at besøge Glyptoteket fra onsdag til søndag, mens det om tirsdagen er ganske gratis.

Nu skulle du gerne være klædt på at til at planlægge alletiders efterårsferie fyldt med gode oplevelser til store og små.