Spar penge når du holder en fest

Det er altid en sjov oplevelse at holde en fest – men det er desværre ofte også en dyr oplevelse. Der er rigtig mange ting at tage stilling til, når man planlægge en fest: hvor festen skal holdes henne, mad, drikkevarer, dekorationer, musik, gaver osv. Omkostninger kan hurtigt stige og man kan nemt blive stresset af at planlægge en god fest. Her kan du læse vores guide til at holde en fest og samtidig passe på sparegrisen.

Hold festen hjemme

Teltudlejning gør det muligt at holde en fest hjemme i haven – det er både hyggeligt og relativ billigt. Man kan holde fest i telt hele året rundt, da det er muligt at leje et telt med gulv og varmekanoner. Det er også meget nemt at leje et telt. Et teltfirma vil komme hen til din bolig og opstille teltet mindst dagen før festen og derefter komme og hente teltet dagen efter. Man kan selvfølgelig også vælge at selv sætte teltet op og tage det ned igen, hvis man vil. Telte kommer i mange forskellige farver og størrelser og er derfor perfekte til alle anledninger.

5432695153_e1e6039a2b_z

Spar penge på mad

Det kan ende med at koste en formue at give middag til en fest, især hvis der er tre eller flere retter. Det kan være en god ide at droppe den store middag til fordel for en forlænget cocktailfest med små snacks. Festen kunne starte ved 8 tiden i stedet for 6 tiden, og det senere tidspunkt betyder, at dine gæster kan nå at spise aftensmad derhjemme, inden de dukker op til festen. Hvis middagen er en vigtig del af festen, kan du også selv stå for madlavning. Hvis du ikke er den bedste kok i verden, kan du altid prøve at spørge en ven om de kan hjælpe. Det er desuden en god ide at prøve nye opskrifter et par dag før festen, for at sikre at maden kommer til at smage godt. Du kan eventuelt også bede dine gæster om at tage en madret med til festen i stedet for en gave – på den måde er der et bredt udvalg af mad og du slipper for at skulle stå i køkkenet hele dagen.

Musik og invitationer

Det er værd at overveje om du virkelig har behov for en DJ til festen. Det kan være dyrt at have en professionel DJ spille til en fest, og derfor anbefaler vi, at du overvejer gratis musik apps i stedet for, som for eksempel Youtube eller Spotify. Musik apps giver dig muligheden for at vælge og lave playlister, og dermed vil du have fuld kontrol over musikken.

Du kan desuden sende digitale invitationer i stedet for breve, da det er både billigere og miljøvenligere. Du får også et hurtigere svar, når du sender digitale invitationer, og du har muligheden for at sende påmindelser eller andre information.