Spar penge med grøn energi

Noget af det der især er dyrt i dagens Danmark, er at få energi og varme i sit hus. Mange mennesker bliver gang på gang forbløffede over deres elregninger og varmeregninger, og de kan slet ikke forstå, hvorfor varmen og pengene fosser ud af deres huse og lommer. Men der er heldigvis råd at finde!

Der er en del ting du kan gøre, for at spare på både energien og pengene, og jeg vil i dette blogindlæg opliste nogle af dine muligheder. Mange af tingene handler om noget så simpelt som sund fornuft, mens nogle kræver megen omtanke og et indhug i pengepungen. Fælles for dem er dog, at de hører under kategorien Grøn Energi.

Vindmøller

1. Luk vinduer og døre, når radiatorer og aircondition kører

Noget af det nemmeste i forhold til at spare på energien, er selvfølgelig at sørge for, at I ikke spilder den. Ved at bruge penge på at køre radiatorerne mens vinduerne er åbne, betaler I sådan set bare for at sende varmen ud udenfor. Det samme gælder aircondition og åbne vinduer eller døre – du bør i det hele taget ikke have hverken radiatorer eller aircondition tændt, mens du har åbne døre eller vinduer, for så fyrer du bare for spurvene.

Derudover kan det også hjælpe på at holde varmen indenfor, hvis du hasper dine vinduer ordentligt. Ofte hasper vi kun den ene ud af to haspe, og tænker ikke nærmere over det. Men hvis du hasper dem begge, bliver vinduet holdt bedre lukket, og der er én udvej mindre for varmen.

2. Hav kun varme og aircondition kørende i de rum, du befinder dig i

Der er ingen grund til at bruge penge og energi på at varme eller køle i de lokaler, hvor du ikke befinder dig. Hvis du for eksempel er på arbejde hele dagen, og har tænkt dig at opholde dig i stuen og soveværelset om aftenen, er der ingen grund til at opvarme hjemmekontoret.

3. Brug bæredygtige energimetoder

En anden god måde at spare penge på varme- og elregningen er ved, at ændre den måde hvorpå du får og skaber din energi. Hvis du får eksempel fyrer med kul eller olie, sviner du en masse, samtidig med at din energi og varme er meget dyr. Hvis du i stedet skifter til vand-, sol-, jord- eller vindenergi, bliver din varmeregning mindre, og din påvirkning af jorden mindre. Det kræver selvfølgelig en lidt større udgift i  begyndelsen, men på den længere bane vil du spare penge.