Spar penge med fugtsikring

Fugt

Fugt og skimmelsvamp er blandt nogle af boligens største fjender, men alligevel findes der utallige boliger landet over, der ikke er fugtsikret. “Hvorfor?”, kan man spørge sig selv, men svaret ligger desværre ikke lige for.

Det er et velkendt faktum, at fugt og skimmelsvamp kan have en meget negativ indflydelse på helbredet. De symptomer, som fugt i hjemmet kan fremkalde omfatter blandt andet hovedpine, vejtrækningsproblemer, træthed, og allergi samt irritation i øjne, næse og hals, udslæt, rødme og kløe. Det er tilmed blevet fremsat, at fugt og svimmelskamp kan fremkalde hjerte-karsygomme og endda kræft, hvilket understreger, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på skimmelsvamp i boligen.

Oplever du ét eller flere af ovenstående symptomer, bør du undersøge, hvorvidt I har fugt i hjemmet eller ej. Viser det sig, at det er tilfældet, bør I rette kontakt til eksperter på området. I første omgang kan du læse mere på informationssiden www.fjern-fugt.dk

Skimmelsvamp koster dig

Udover potentielt at kunne koste dig på helbredsfronten, er skimmelsvamp også en økonomisk udgift. Du vil, hvis du kan konstatere svamp i hjemme, være nødsaget til at få en konsulent ud til din bolig for at besigtige skaderne, når disse først er opstået, hvilket kan ende med at blive en meget dyr fornøjelse, hvis ikke skaden bliver opdaget i tide.

Èt af problemerne med skimmelsvamp er dog det faktum, at skimmelsvampen sagtens kan brede sig i hjemmet inden den bliver synlig, og i dette tilfælde er skader på bygningen allerede uundgåelige, hvilket vil påføre dig en unødvendig udgift.

Forebyg og spar penge

For at undgå scenarier af samme karakter som ovenstående, kan det derfor være en rigtig god løsning at være proaktiv, når det kommer til fugt og svamp. Vælger du at fugtsikre dit hjem, kan du nemlig sikre dig selv mere ro i sindet velvidende, at du ikke behøver bekymre dig om fugtskader i hjemmet.

Udover de helbredsmæssige fordele, der er forbundet med at fugtsikre dit hjem, er der nemlig også et økonomisk aspekt, der er værd at indregne, når du vurderer hvorvidt investeringen kan betale sig.

I langt de fleste tilfælde vil der nemlig være en økonomisk fordel forbundet med at forbygge hjemmet mod svamp ved hjælp af fugtsikring, da det typisk vil være en billigere løsning end efterfølgende at skulle få fjernet fugten. Samtidig undgår man skader på boligen, der normalt kan kræve udbedring, når først skaden er sket.

Dette betyder reelt, at du kan spare penge og gøre din bolig mere attraktiv med fugtsikring. Det betyder også at boligens værdi stiger, hvis potentielle købere kan slippe for fugtproblemer.