Spar halvdelen af din varmeregning

Hvis du i dag varmer huset op med gas, olie eller brænde, kan du nemt slippe med højst at betale halvdelen af hvad du normalt betaler til opvarmning af huset. Ved at skifte til et pillefyr, sparer du ikke blot en masse ved opvarmning af huset, der er også en lang række andre fordele.

Hvor meget sparer jeg?

Det tager som regel omkring 3 år at tjene investeringen af et pillefyr hjem igen. Dette skyldes at det selvfølgelig koster at købe et nyt pillefyr samt at få det installeret. Efter 3 år vil du stå med halvdelen af den varmeudgift du er vant til at betale, og det er derfor helt sikkert en investering som kan betale sig. Et pillefyr kan snildt varme et almindeligt hus op, samtidig med at det også kan sørge for at vandet er varmt. Hvis vi tager et almindeligt hus til én familie på 150 m2 som eksempel, vil den årlige besparelse fra et gammelt oliefyr til et nyt pillefyr, ligge på 22.000 kr. Dette er jo ikke så lidt, og med den forholdsvise korte tid det tager at tjene investeringen hjem igen, er det absolut en fordelagtig opvarmnings metode. Udover at pillefyret i sig selv er en god investering hvis man ønsker at spare penge, så er træpillerne den billigste form for brændsel på markedet.

Miljøvenlig opvarmning

Træpiller, som er den brændsel man bruger i et pillefyr, er både den billigste brændsel der findes og er samtidig meget miljøvenlig i drift. Grunden til at de er miljøvenlige, er at de produceres af naturens eget affald. Nedfaldne grene, kviste, blade mm. fra skoven, presses sammen til piller som er de træpiller der bruges til at fyre med. De dyreste træpiller består af rent træ, hvorved de efterlader et minimum af aske og et mindre behov for ofte at rense ovnen. Det kan godt betale sig at vælge træpiller i den dyre ende. De billigste træpiller kan være lavet af forurenet træ og bark, hvilket ikke er særlig lækkert at brænde af i hjemmet. Selv hvis man vælger de dyreste træpiller, koster ens varme forbrug mindre end halvdelen af hvad man ellers ville betale med et gammelt gas- eller oliefyr.

Hvis man gerne vil spare så meget som muligt på opvarmningen af ens bolig, samtidig med at man vil skåne miljøet, så er et pillefyr den rigtige løsning. Det er sjældent at man kan få lov til at slå to fluer med et smæk, på samme måde som med pillefyret, så det er bare med at komme igang så hurtigt som muligt.