Sådan sparer du penge ved at skifte til varmepumpe

Har du på nuværende tidspunkt el-varme, gasfyr eller oliefyr, kan du med fordel skifte til varmepumpe.

shutterstock_115331776

Spar på varmeregning

Du kan spare mange penge på varmeregningen ved at skifte til en varmepumpe. Hvis du  på nuværende tidspunkt har et oliefyr, ville du kunne spare op til 20.000 kr om året på varmeregningen, hvis du begynder at opvarme dit hus med en varmepumpe.

Samtidig har finansloven gjort det billigere at have elvarme og dermed er varmepumpen meget mere fordelagtige for dig som forbruger. Regeringen valgte i 2013 at nedsætte elvarme-afgiften med 42 % og derfor sparede ejere af varmepumper 2.500 kr i 2013.

Beregninger viser, at en investering i en varmepumpe stort set ville kunne tjenes hjem på 5-6 år. Derudover er der også et attraktivt håndværkerfradrag, som gælder til og med i 2014, hvilket boligejerne kan benytte sig af til at få installeret varmepumpe.

Miljørigtig opvarmning

Du sparer ikke kun penge ved at installere en varmepumpe, det også en miljørigtig form for opvarmning. Alle varmepumperne benytter en naturlig form for energi, enten fra luften udenfor og jorden. Derfor skal du beslutte hvilken der passer bedst til dit forbrug og din bolig.

Jordvarmepumpen trækker energien ud fra den varme jord og transporteres til varmepumpen. Luft-luft varmepumpen udnytter energien i udeluften til at leverer varm luft til boligen. Det samme gør luft-vand varmepumpen, dog producerer denne også varmt vand til boligen.

Selvom varmepumpen bruger el, er den stadig miljøvenlig. Varmepumpen producerer fire enheder varme, for hver enkelt enhed el. Og hvis du på nuværende tidspunkt er ejer af et oliefyr, vil du kunne minimere udslippet af CO2 med ca. 50 %.

Få det optimale ud af din varmepumpe

Når du har investeret i en varmepumpe, vil du helst gerne have det mest optimale ud af varmepumpen, så du kan spare flest muligt penge. Dermed er der visse forhold du skal overveje, inden du skifter til varmepumpe.

Du skal sikre at dit hus er godt isoleret eller sørge for at det bliver dét, så det holder mest muligt på varmen. Dermed sikrer du, at du har en velisoleret bolig, hvilket giver besparelser på din varmeregning.

I forlængelse vil det også være en god idé at skifte til energirigtige vinduer. Dermed sikrer du, at de er tætte og varmen fra varmepumpen ikke siver ud. Hermed opnår du igen store besparelser, ved at skifte ruderne eller hele vinduet, alt efter rammens stand.