Tænk CSR ind i de nye bygninger – få lavet jordvarmeanlæg med et samme

Står du med plantegningerne til din nye kontorbygning eller skal du have bygget nyt hus? Så få gravet ud til et nyt jordvarmeanlæg med det samme – det kan godt betale sig. Selve investeringen i et jordvarmeanlæg kan virke som en ordentlig mundfuld, men det er en langsigtet investering der på den lange bane vil spare dig for mange penge. Tillige vil etableringen af et sådant anlæg betyde at værdien på dit hus eller erhvervsbyggeriet stiger. Derudover er jordvarme et grønt valg som vil lette din samvittighed og mindske din CO2 udledning (med cirka 50%) langt ud i fremtiden. Hvis du er erhvervsdrivende kan valget af en miljørigtig løsning have stor værdi for din virksomheds branding.

Kan jeg bruge jordvarmen som en del af min grønne CSR-indsats?

CSR står for Corportae Social Responsibility og betyder løst oversat at virksomhederne tager socialt ansvar. Dette er både ansvar overfor sine medarbejdere, virksomhedens lokalområde, de lande der produceres i og miljøet generelt set. CSR er ikke blot et amerikansk modeord. Flere undersøgelser viser nemlig, at det godt kan betale sig at tænke CSR ind i virksomheden og den måde virksomheden og dens medarbejdere agerer på. Faktisk fører en professionel CSR-indsats til bedre resultater på bundlinjen. Så svaret på det ovenstående spørgsmål er: ja, selvfølgelig kan man det. Ikke kun kan man det, men man bør gøre det. Oprigtige tiltag der gaver milgøet bør man altid bruge i sin markedsføring og nævne som en del af virksomhedens CSR.

Miljøvenlige bygninger er et godt udgangspunkt

Mange virksomheder vil gerne fremstå som særligt grønne og med omtanke for miljøet. Men sandheden er at mange selvudnævnte virksomheder slet ikke handler særligt grønt. Dette er en skam ikke blot fordi det svækker forbrugerens tillid og troen på en grøn revolution som de danske virksomheder bør være en del af. Men også fordi at det faktisk sagtens kan betale sig at iværksætte grønne tiltag i virksomheden.

En måde at starte den grønne korpsånd, kunne være med at gøre virksomhedens bygninger grønnere. Det er selvfølgelig lettest hvis man bygger nyt, men det kan også sagtens lade sig gøre at omdanne gamle “CO2 udledende virksomheder “til grønnere og renere udgaver af sig selv.Jordvarme kan også sagtens lade sig gøre at installere i allerede etablerede bygninger, men det fordrer at der er et grønt areal hvor man kan ligge jordslangen ned og det kræver lidt plads og gravearbejde.

Grønne bygninger er et godt udgangspunkt for at arbejde videre med virksomhedens grønne profil og så er fundamentet lagt til en grønnere fremtid