Lav din egen strøm

Solceller - grøn energi er godt for miljøet

Stigende el-priser har været en medvirkende faktor til, at flere og flere er gået over til alternative energiformer. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, når man først bliver mere eller mindre selv-producerende. Yderligere har vi gennem de sidste par hundrede år belastet vores miljø i en sådan grad, at fremtiden ser mørk ud. Derfor er alternative energiformer yderligere også en god idé, da de er langt bedre for miljøet end de traditionelle energiformer. Således er det kun sund fornuft at investere i solceller, da det både er godt formiljøet, samtidig med at man spare penge på el-regningen. 

En langsigtet investering

Solens energiKøb af solceller er en langsigtet investering. Et solcelle anlæg kan holde op til omkring 30 år, og kræver meget lidt vedligeholdelse. Således investerer man i sit fremtidig el-forbug, hvor man i princippet køber hele eller dele af sit elforbrug for de næste mange år på én gang.

Det der afgør, hvorvidt det er en god investering eller ej økonomisk set, vil i princippet afhænge af, hvor meget man spare. Dermed er det vigtigt, at man går ind og ser på, hvor meget man vil estimere sit fremtidige energiforbrug til, og holder dette op mod hvad solcelle anlægget vil koste.   Man skal overveje om, dét, at producere sin egen el, er billigere end at købe den, hvilket i mange tilfælde vil være gældende.

Fordelene ved et solcelleanlæg

Der er mange fordele ved et solcelle anlæg, som strækker sig lige fra økonomiske fordele til forbedrede forhold for miljøet. Fordelene indbefatter blandt andet:

  • Mindre el-regning
    Ved at man selv laver sin egen strøm , vil ens el-regning blive reduceret, og dermed vil man spare penge.
  • Miljøvenligt
    Solcelleanlæg producere ren energi, hvorfor det er gavnligt for miljøet, hvilket også er noget vi skal have fokus på.
  • Videresælge energi
    Kommer man i den heldige situation, at ens solcelleanlæg overproducerer el, skal man ikke fortvivle, det er nemlig muligt at videresælge energien til el-selskaber. Dog kan det dog ikke anbefales at anskaffe sig et anlæg, der permanent overproducerer.

solcelleDer er utallige fordele ved solceller, da det samtidig med at være godt for kontoen, også er miljøvenligt. Derfor er det kun sund fornuft at investere i solceller, da det er en investering, der vil betale sig selv hjem, både på det økonomiske plan, men også på miljøfronten. Derfor er der ikke nogen grund til, at man ikke investerer i solceller, da det i princippet er en investering i ens egen, samt verdenens, fremtid!