Lav din egen hjemmeside og tjen penge

Mand med innovation skilt

Der findes mange forskellige måder hvorpå, du kan tjene ekstra penge til at forsøde livet og din tilværelse. Rigtig mange af disse måder, er rykket online, og rigtig mange af disse kræver at du har en hjemmeside. Med en hjemmeside har du mulighed for, at skabe dig en lille såvel som stor indtjening online. Det kommer alt samme an på, hvor meget vilje du ligger i dit projekt.

I denne artikel vil vi komme med et overblik over, hvordan du tjener penge online igennem din egen hjemmeside. Selve processen med at lave din egen hjemmeside vil ikke blive gennemgået, vi henviser derimod til guiden på Unitate.dk.

Herunder har vi listet de overordnede indtjeningstyper du kan anvende, når du ønsker at tjene penge igennem din hjemmeside.

  1. E-mail marketing
  2. Salg af reklameplads
  3. Salg af ydelser
  4. Salg af produkter
  5. Affiliate produktlinks
  6. Betalt medlemskab
  7. Salg af links
  8. Sælg din hjemmeside

Dette er blot nogle af de overordnede måder hvorpå, du kan tjene penge på at lave din egen hjemmeside. Hver af disse metoder, vil indeholde en række mindre side-områder. For at give dig et bedre indblik i præcis hvordan du anvender disse, vil vi gennemgå udvalgte af metoderne i denne artikel.

Salg af ydelser eller produkter

Selvom mange hurtigt påbegynder affiliate markedsføring på hjemmesiden, er dette ikke altid den nemmeste måde at skabe en indtjening. Salg af produkter (især digitale produkter) og ydelser online, har oplevet stor vækst de seneste år. Det er både blevet nemmere at sælge samtidig med, at folk er blevet mere modtagelige overfor disse. Derfor er det et oplagt sted at starte, hvis du ønsker at tjene penge på den hjemmeside du har lavet.

Når det kommer til salg af digitale produkter, så har du f.eks. mulighed for at sælge en e-bog eller adgangen til en video. Hvis du har lavet en hjemmeside med det formål at formidle et budskab, så har du sikkert allerede kendskab til emnet. Dette kendskab kan du omsætte til sider i en e-bog.

Læs Pat Flynns guide til, at lave en e-bog

Hvis du ikke selv har evnerne, kan du overveje at få andre til at skrive din e-bog. Selvom det er en omkostning, så har du mulighed for at tjene penge på e-bogen på sigt.

technology

Når det kommer til salg af ydelser, så omhandler dette igen, at du har en viden som andre mennesker ikke har – men ønsker. At sælge en ydelse kan f.eks. ske igennem et simpelt Skype-opkald, hvor du ”overdrager” din viden til personen.

Salg af links på din hjemmeside

NB: der er visse retningslinjer fra Google vedr. salg af links, som du med fordel skal sætte dig ind i, før dette påbegyndes.

Når din hjemmeside har opnået en vis popularitet, og evt. er blevet benævnt andre steder på nettet, kan dette være muligheden for dig. Du sælger simpelthen en plads på din hjemmeside, hvor andre hjemmesider/webshops/blogs kan få eksponering.

Dette kan enten forekomme direkte i en sektion dedikeret dertil – f.eks. en sektion med relevante butikker indenfor branchen – eller det kan være igennem en nyhedsartikel på din hjemmeside. At have sociale medier tilknyttet din hjemmeside, hvor disse nye links bliver delt, vil ofte forhøje den pris du kan tage for et link.

Indsamling af e-mails

Har din hjemmeside mange besøgende, som f.eks. har interesse indenfor bestemte områder, eller på anden måde er indenfor en bestemt niche? Så kan du indsamle e-mails og tjene på dette.

Der er flere måder hvorpå dette kan gøres, den mest simple er at sælge disse e-mailadresser til relevante virksomheder (kræver korrekt opsætningen hos dig, da brugerne på forhånd skal godkende dette). Men herudover kan du blot sælge plads i dit nyhedsbrev, hvor virksomheden eller dennes produkt bliver eksponeret. Tips til e-mail marketing hos Amino finder du her.

mand med smartphone

Sælg din hjemmeside

Når din hjemmeside har opnået opmærksomhed blandt relevante læsere, og herved fået opbygget sig en plads i markedet, kan du overveje at sælge denne. Dette giver mening i mange situationer, hvor f.eks. virksomhederne ikke selv har tiden til at opbygge disse niche hjemmesider.

Det kan være en gode ide allerede når hjemmesiden laves, at man har for mål at sælge den. F.eks. kan det være en fordel at opbygge en upersonlig hjemmeside, således det er nemmere at lade nye ejere drive hjemmesiden efterfølgende.