Lån til uforudsete udgifter

loan

Vi kan alle komme i en situation, hvor vi pludselig får nogle uforudsete udgifter. Uforudsete udgifter kan være rigtig mange ting. Nogle er heldigvis små, som hvis cyklen punkterer, mens en uforudset og dyr tandlæge regning kan have meget større indvirkning på budgettet. I disse tilfælde, kan det nogle gange være nødvendigt at optage et lån.

Et stramt budget

Som nævnt er det ikke alle uforudsete udgifter, der vælter budgettet. Nogle er små mens andre større. Dog kan det også påvirkes rigtig meget af, hvornår på måneden det opstår. I starten af måneden, har vi ofte et større råderum i forhold til budgettet. Der er netop kommet løn ind på kontoen, og der er et større overblik over de forskellige udgifter i den kommende måned. Måske har man lagt budgettet, så man ved, at det kan holde. Det kan også være, at man tillader sig selv lidt forkælelse i form af noget nyt tøj eller et restaurantbesøg.

Hvis en regning man ikke har forventet opstår i starten af måneden, kan den, hvis den er lille, oftest hurtigt betales. Hvis man i forvejen har en dyr måned, skal der ikke meget til at slå et stramt budget i stykker. Ofte kan man tænke “Jeg ville ønske, det var sket i næste måned”. I disse tilfælde, kan det være en udmærket mulighed at optage et lån.

Få regningen ud af verden

Hos VIVUS har de et tilbud til kunder, der låner hos dem for første gang. Her kan man låne op til 4.000 kr. gratis, hvis man er minimum 23 år og afbetaler inden 30 dage. Hvis man derfor ved at ens budget er bedre måneden efter, kan et af disse lån være en god mulighed. På den måde kan du få betalt den irriterende regning. Samtidig giver det et bedre overblik over næste måneds budget, da det ikke længere er en uforudset udgift.

En uforudset udgift behøver ikke nødvendigvis at være kedelig. Et eksempel kan være, at man i lang tid har haft brug for en ny computer. En computer er en dyr udgift, og det kan være, at man har udskudt købet for at spare op. Hvis et godt tilbud pludselig opstår på en computer, kan det være en uforudset udgift. Dog kan det være fornuftigt at købe den, da man derved sparer mange penge. Står man derfor og mangler de sidste penge, kan det være udmærket at optage et lån, så man kan købe computeren og afbetale lånet måneden efter.