iPhone X – den dyreste mobiltelefon Apple har lanceret.

De fleste har nok gjort sig bekendt med Apples nye telefon iPhone X. Denne telefon har som minimum 64 gigabyte hukommelse, hvor salgsprisen ligger på 8.900 kr. iPhone X’s salgspris virker helt vanvittig for en mobiltelefon. Men hvad er det egentlig du får med, når du skal ud og investere et så stort beløb? I det følgende vil du blive præsenteret for en oversigt over hvilke specifikationer, der taler for, at salgsprisen er godt givet ud.

Skærm: OLED

Apple lancerer ligeledes iPhone 8 og iPhone 8 Plus samtidig med iPhone X. Både iPhone 8 og iPhone 8 Plus forholder sig nogenlunde ens i forhold til skærmens egenskaber. Begge kommer med skærmteknologien LCD, som også ældre generationer benytter. Derimod har iPhone X virkelig forhøjet niveauet for skærmkvaliteten, da de i stedet har inkorporeret OLED.

Ved at bytte LCD ud med OLED, vil skærmen give en mere strålende kontrast, og farverne vil virke meget mere levende. Du har også mulighed for at afspille HDR-videoer, som vil se mere livagtige og levende ud, med det utrolige dybe sorte farvelag OLED vil give. Skærmens størrelse vil også være større end iPhone 8, og med en opløsning på 2436×1125, vil du få en brugeroplevelse som aldrig før.

iPhone X

Kameraet

De tre nye modeller har alle modtaget opgraderinger i forhold til sidste års generation. Der er dog en vis forskel på hvilket niveau af opgraderinger iPhone X har fået, i forhold til iPhone 8 generationen. Både iPhone 8 og 8 Plus versionens opgraderinger ligger stadig temmelig tæt på iPhone 7-Plus formlen, eftersom der ikke er en væsentlig forskel på de to kameragenerationer.

Derimod har iPhone X fået opgraderinger, der kan forhøje billedkvaliteten til et nyt niveau. iPhone X’s front kamera er blevet forstærket med et såkaldt ”Portrait Lightning”, som bruger 3D sensorer til at skabe et dybdekort og maskinindlæring, for at ændre belysningen på tværs af personens ansigt, i realtid. Ligeledes kan iPhone X også optage i 4K-video med 60 billeder pr. sekund, eller slowmotion med 240 billeder pr. sekund i 1080p.

FaceID

De fleste er bekendt med, at bruge vores fingeraftryk til at åbne telefonen. Men eftersom denne funktion ikke længere er tilgængelig på iPhone X, har de valgt at erstatte den med FaceID. FaceID er et ansigtskendelsessikkerhedssystem, der giver mulighed for at låse ens telefon op ved at telefonen genkender ens ansigtstræk. Dette betyder, at telefonen ikke kan narres med et foto, hvis en tyv prøver at logge ind på din telefon.

På en lidt mere teknisk måde, så fungerer det ved at bruge en ”Flood Illuminator”. Flood Illuminator giver nok lys til det infrarøde kamera, som fyrer 30.00 usynlige infrarøde prikker op imod ens ansigt, som derefter analyserer og godkender ansigtet.

iPhone X

Skal jeg opgradere?

Først og fremmest, så er designet på iPhone X særdeles anderledes end de foregående generationer. Dette kan være en af de faktorer, som kan retfærdiggøre en opgradering til en pris på 8.900 kr. Derimod vil opgraderingen for dem, der kommer fra iPhone 7 eller 7 Plus være mindre klar. Specifikationerne har ikke den største forskel, og er måske ikke så mærkbare. Det eneste, der reelt vil overtale en iPhone 7 forbruger, er dens nye design og skærmopgradering, men man kan ikke se bort fra dens uhyrlige pris på 8.900 kr.