Her går folk galt i byen med granitskærver

Her er en guide til, hvordan du vedligeholder granitskærver

Granitskærver er blevet populært som aldrig før. De smukke granitstykker fås i grå, blå, hvide, sorte og røde afskygninger, og det store farveudvalg giver os et utal af muligheder. Vi bruger dem som pyntesten i indkørsler, på stier og i bede. Særligt finder vi granitskærver i japansk inspirerede haver, men i dag er det kun fantasien som sætter grænser.

Granitskærver er dog ikke altid lige let at vedligeholde. De små pyntesten lader alverdens ukrudt og dyr komme imellem sig. Ligeledes forsvinder de i vind og vejr, eller bevæger sig væk fra deres oprindelige plads. Det er der heldigvis råd for. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du vedligeholder granitskærver bedst.

Der skal mange granitskærver til

… Og med sikkerhed flere end du tror! Hvis du kommer til at ligge et for tyndt lag af granitskærver, vil du opleve en lang række problemer med dette. Først og fremmest vil du allerede året efter opleve et overvæld af ukrudt finde vej mellem dine granitskærver. Det er bestemt ikke en nem opgave at luge mellem de små sten.

Har du brugt granitskærver i din indkørsel eller på en sti, vil et for tyndt lag gøre, at granitskærverne er ubehagelige at gå på. Desuden vil et for tyndt lag give en ustabil belægning i forhold til vind og vejr. Granitskærverne kan endda forsvinde med regnen.

Som tommelfingerregel anbefales det, at du lægger et lag af granitskærver på minimum 4 cm. for at lukke af for sollys, således at ukrudt ikke får overtaget. Endnu bedre vil det være, hvis du lægger en fiberdug under granitskærverne eller lægger et lag på hele 8 cm.

Køb granitskærver i store mængder og spar penge

På alle parametre kan det faktisk bedre betale sig at købe for mange granitskærver end for lidt. Selv for pengepungen er det sund fornuft, at købe et lidt for stort parti. Det er nemlig betydeligt billigere at købe granitskærvere hjem i bigbags fra online leverandører, end det er at købe dem i eksempelvis poser af 20 kilo.

Selv hvis du skulle stå tilbage med et overskud af granitskærver, så er disse nemme at komme af med igen. Facebook og det øvrige internet er spækket med grupper og debatter for haveinteresserede. Her kan du nemt møde folk, som glædeligt betaler for lidt billige granitskærvere.

Sådan kan du bruge dit overskud af granitskærver

Det er blevet lidt et hit at lave fade om til et sprudlende landskab med kaktusplanter og pyntesten. Her kan granitskærver sagtens bruges. Disse fade kan laves i alverdens. Derfor kan de pryde både hjem, terrasse og have ligesom du ønsker det. Desuden er det en super fin gaveidé som nemt kan erstatte den typiske blomst til værten.

Se eksempel her.