Fra d. 3. oktober bliver det dyrere at være bilejer

Det bliver billigere at købe bil men dyrere at eje

Dansk Folkeparti har sammen med regeringen lavet en ny aftale om den fremtidige bilbeskatning, som vil ændre registreringsafgiften og ejerafgiften. De er blevet enige om at sænke registreringsafgiften på biler, men aftalen bliver mindre end hvad regeringen havde lagt op til.

Ifølge økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) er de nuværende bilpriser så høje, at danskerne ikke skifter bil så ofte som andre europæere.

Aftalen endte med at den lave afgiftssats bliver på 85% i stedet for 105%, imens den høje afgift bevares på 150%. Det betyder at grænsen er blevet rykket, så det kun er biler til mere end 185.000 kroner (førhen 106.600 kr.), hvor der skal betales 150% i registreringsafgift. Dermed vil man skulle betale 85 % i afgift for billigere biler, mens den høje sats fastholdes på de nuværende 150 % for dyrere biler.

I stedet for at registreringsafgiften bliver fastsat ud fra prisen på bilen, vil Dansk Folkeparti alternativt lade den afhænge af tekniske faktorer som bilens vægt, CO2-udledning og sikkerhed. Denne ændring træder i kraft d. 3. oktober, og gælder alle personbiler.

I forlængelse heraf, bliver det eksisterende fradrag øget i registreringsafgiften for de sikreste biler, fra 2.000 kr. til fremover 8.000 kr. Dette fradrag gives til biler, der opnår 5 stjerner i den internationale sikkerhedstest Euro NCAP.
Bil

Hvis du derfor er i gang med at købe bil, eller overvejer det, anbefales det at gøre det inden d. 3. oktober. Ellers risikerer du at gå glip af en masse penge, som kunne være sparet på bilkøbet. De største prisstigninger bliver på mikrobiler, så hvis det er det, man er på udkig efter, er det om at skynde sig.

Mange mikrobiler bliver dyrere

Selvom det bliver billigere at købe bil, vil det blive lidt dyrere at eje en. I takt med at registreringsafgiften blev sænket til 100%, er ejerafgiften blevet hævet. Denne forhøjelse vil især gøre det dyrere at eje de helt små biler – kaldet mikrobiler.

Hensigten med dette, er at flytte afgiften fra tidspunktet, hvor man køber bilen, til at dele afgiften udover perioden man har bilen. På denne måde kommer vi til at skulle betale mere for store benzinslugere, og mindre for miljøvenlige biler, da der betales for brug af bilen fremfor ved indkøbet af denne.

Derudover vil større, mere familievenlige biler med mere sikkerhedsudstyr blive billigere.

F.eks. vil prisen på en lille Volkswagen Up! stige. Det er en mikrobil til en nuværende værdi af 114.000 kr. Efter d. 3 oktober vil den stige med 400 kr., da den som udgangspunkt ikke har så meget sikkerhedsudstyr som en større bil. Modsat vil en Volkswagen Touran med den nuværende pris på 366.900 kr., komme til at koste 323.900 kr. hvilket er en besparelse på 11,5 %.
Miljøvenlin_bil

Hensyn til miljøet

Formålet med den nye aftale er at promovere mere miljøvenlige biler udover at gøre det billigere for familier at købe en sikker bil.

Med den nye tekniske afgift vil mange luksusbiler blive billigere. Derfor behøver man ikke at skynde sig før d. 3 oktober, hvis det er, hvad man er på udkig efter. Det gælder blandt andet bilmærker som Audi, BMW, Mercedes og Porsche. Se en liste her, over hvilke mest solgte biler, der bliver billigere.

Biler med dårlig brændstoføkonomi bliver tillagt et afgiftstillæg, som øges fra 1.000 kroner til 6.000 kroner. Ydermere øges grænsen, for hvornår en bil opnår fradrag for både benzin -og dieselbiler

Dansk Folkeparti’s aftale med regeringen om at nedsænke registreringsafgiften indeholder også en sænkelse af taksterne på Storebæltsbroen. Fra år 2018 bliver det 25 % for alle at krydse broen. Yderligere kommer der en udvidelse af motorvejen på Vestfyn til tre spor.