Fem Fordele ved headhunting

Headhunting er i dag et bredt anvendt rekrutteringsværktøj. Virksomhederne bruger flere og flere penge på at finde den helt rigtige kandidat til jobbet.

Men er det overhovedet nødvendigt? Her kommer fem fordele ved, at headhunting er en god ting.

#1 Kom foran konkurrenterne

Den rigtige kandidat kan ende med, at være mange penge værd for virksomheden. Hvis kandidaten kan bidrage med unikke kompetencer – det kunne være viden om et marked, kan han tilfører virksomheden meget værdi. Med unikke kompetencer kan virksomheden komme foran konkurrenterne, hvilket i sidste ende kan have stor økonomisk indvirkning.

At drive virksomhed i dag handler i stor grad, om at finde koncepter, personer eller produkter som giver én, en konkurrencemæssig fordel. De virksomheder som formår at udføre tiltag, der bringer dem i sådanne situationer er også dem, som forbrugerne går til i sidste ende.

#2 Det spare tid

Og tid er penge! Hvis en virksomhed skal ud og finde en ny kandidat, skal de sætte bemanding af til, at gennemgå ansøgninger, udvælge kandidater til samtale og gennemføre selv samtalerne.

Hvis virksomheden derimod outsourcer opgaven, kan der fokuseres på den daglige drift.

#3 Det giver sikkerhed

Rekrutteringsbureauer som eksempelvis Assistance HR Partners tilbyder garanti på deres rekrutterings opgaver. Det giver virksomhederne en sikkerhed, så de ikke bare blindt skal godkende en kandidat, som de ikke selv har udvalgt.

Garantien er et udtryk for, at virksomhederne trygt kan stole på bureauerne. En sikkerhed som er god at have, da en fejlrekruttering kan have store konsekvenser for virksomhedens økonomi.

#4 Kvalitet frem for alt

Skal en virksomhed ansætte en ny leder, kan det være en rigtig fornuftigt ide, at få “fagfolk” til at vurdere om man har fat i den rigtige kandidat.

Ved at bruge headhunting får virksomheden en dybdegående analyse af, hvilken kandidat, som burde være det mest optimale valg for virksomheden. Og med en garanti stillet, gør det virksomhedens ansættelsesproces nemmere, end at de går efter mavefornemmelsen og ansætter en som de tror kan klare jobbet.

Et godt eksempel er Stein Bagger. Han havde sandsynligvis ikke fået jobbet i IT factory, hvis de havde haft en headhunter til at lave et baggrundstjek

#5 Dumt at lade vær’

Hvis en virksomhed står i en situation, hvor de overvejer at bruge et rekrutteringsbureau, så er der stor sandsynlighed for, at deres konkurrenter også gør.Med alt ovenstående i mente, så kan virksomheden dårligt tåle at lade vær med at gøre det. Det kan bringe dem bagud i forhold til konkurrenterne.

Det var fem grunde til, at headhunting og rekrutteringsbureauer kan være en rigtig godt ting, at have med i overvejelserne, næste gang der skal ansættes i virksomheden. Det kan betale sig.