Få styr på din udlandsflytning og spar penge

shutterstock_74490166

Står du og skal flytte til udlandet! Har du styr på hvilke regler der gælder udenfor landets grænser og hvilke regler der gælder for præcis det land du flytter til. Mangler du overblik over hvilket flyttefirma du skal bruge og hvor du får mest for pengene! Denne artikel giver dig et overblik over hvad en flytning til udlandet indenbærer og hvordan du finder frem til det flyttefirma der vil give dig mest værdi.

Husk når du flytter til udlandet

Når man skal foretage en udenlandsflytning, er der typisk nogle ekstra områder man skal tage hensyn til, i modsætning til hvis flytningen sker inden for Danmarks grænser. For når man bevæger sig udenfor Danmark er der nogle andre regler som gælder, nogle man er nødt til at overholde for at man kan få krav på erstatning, hvis uheldet er ude.

Disse regler omhandler bl.a. nedpakning af møbler, emballage og transportformen. Ved oversøisk flytning ses tilmed særlige regler som varierer fra land til land.

Andre områder som skiller sig ud, er omkostninger til vejafgift, da man i flere lande skal betale for at køre på deres veje. Man skal også være opmærksom på told hvis man fx flytter fra udlandet og hjem til Danmark. Her skal man betale en importafgift, hvis man har boet i udlandet i mindre end to måneder, denne godkendelse skal dokumenteres.

Valg af flyttefirma

Når man vælger et flyttefirma til sin udlandsflytning, slipper man selv for at holde styr på hvilke regler der gælder i det pågældende land, hvilket ses som en stor fordel for mange kunder. Men udover dette skal man som kunde også vælge et firma som kan opfylde ens krav og som har erfaringer med det pågældende land.

Det er derfor vigtigt at lave et godt researcharbejde når man går i gang med at finde det optimale flyttefirma. Her er det en stor fordel at få tilbud fra omkring fire forskellige flyttefirmaer på en gang, dette er nemlig med til at danne en oversigt over hvad de forskellige firmaer kan tilbyde og til hvilken pris.

Fordelen ved at få flere tilbud

Udover at danne et overblik over de forskellige firmaers udbud, kan man også bruge tilbuddene til at forhandle sig til den rigtige handel.

Når man vælger at få flere tilbud, kan man nemlig sætte tilbuddene op imod hinanden. Firmaernes hensigt er at få et salg og derfor kan man som kunde tillade sig, at stille nogle ekstra krav og betingelser til en aftale.

Hele fordelen ved dette er, at man som kunde vil ende med at finde det bedste tilbud til den bedste pris og dermed få mulighed for at spare penge eller ved at få mere værdi for ens penge.