Dette skal du være opmærksom på ved forbrusglån

De fleste danskere har prøvet det: At optage et forbrugslån, så der har været råd til de små fornøjelser som ferier, møbler eller andet.

Hvert år optager danskerne forbrugslån for mange millioner kroner. Lånene bliver hovedsageligt optaget i de store banker som Danske Bank, Nordea, Nykredit og Jyske Bank. I højere og højere grad bliver sammenligngnssites som Mybanker og Mikonomi.dk.

Sammenligningsitene er brugbare

De fleste vil, hvis de skal bruge et forbrugslån, søge direkte ned i deres lokale bank, hvor de har været kunde i mange år. Først hvis de får afslag der, søges der mod andre banker.

download (1)

Det handler om at få det bedste lån som muligt. Derfor kan du ligeså finde den bedste udbyder til at starte med. Og det er sammenligningssitene rigtige gode. Både Mybanker.dk og Mikonomi.dk har den funktion, at du selv kan indsætte det beløb, du ønsker at låne, samt over hvor lang tid, du vil tilbagebetale lånet. Det kan eksempelvis være 50.000 over 5 år.

Når dette er gjort, lister begge sites alle de banker op, som du har mulighed for at låne det ønskede beløb over den ønskede periode hos. Så vil banker som ekspressbank, GE Money bank og Coop blive en mulighed for dig.

Hvad skal jeg sammenligne lånene på?

For mange er lånemarkedet en jungle at finde rundt. Der er mange forskellige begreber, der for mange er meget svære at forstå. Vi har dog samlet de vigtigste punkter, du bør undersøge, når du sammenligner lånene hos de forskellige banker:

  1. Stiftelsesomkostninger
  2. Gebyrer
  3. Renter
  4. ÅOP

Jyske_Bank_Logo

Hvad er stiftelsesomkostninger?

Stiftelsesomkostninger er noget, som bankerne tager betalt for at udstede et lån til dig. Det vil sige omkostninger ved stiftelse af lånet. Det er vigtigt at holde sig for øje, at disse omkostninger ikke er for høje. Eksempelvis kan det ikke betale sig at optage et lån på 1.000, hvis stiftelsesomkostningerne er på måske 500. Så giver det ganske enkelt ikke mening simpelthen,

Hvad er Gebyrer?

Gebyrer er det, som bankerne skal have, hver gang du betaler et afdrag eller ændre noget på dit lån. Gebyret kan for eksempel være i form af 20 kroner hver måned, når du afdrager eller 500 kroner for at forhøje lånet.

Hvad er renter?

Renter er ligesom bankernes betaling for at du låner deres penge. Jo større risiko, bankerne mener der er for, at de ikke får pengene tilbage, jo højere er renten. Derfor er renten på et realkreditlån billigere end et forvrugslån.

Hvis renten er 10 % og du låner 2.000 kroner, skal du, hvis løbeperioden er 1 år, betale 2.200 kroner tilbage til Banken. På den måde tjener banken altså 200 kroner på at låne dig 2.000 kroner i et år.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er klart det bedste paramter at sammenligne lånet på. Det er gjort til lov, at alle låne udbydere skal oplyse deres ÅOP, fordi det medtager alle omkostninger ved lånet. Det vil sige både renter, gebyrer og renter. På den måde kan du på den bedste mulige måde sammenligne de forskellige låne udbydere.