Den gode investering

Vil du investere i noget der ikke kun giver god økonomi men også god samvittighed? Har du overvejet at købe en solcelle? Så bør du lige smutte forbi solceller-pris.dk, her kan du nemlig få flere tilbud der passer til dit behov og din økonomi.

Den gode investering

Du tænker måske, hvordan kan en solcelle give mig en god økonomi? Blog indlægget vil nu gennemgå det vigtigste elementer når du beregner hvorvidt det er en god investering:

  • Solcelleanlæggets samlede pris
  • El priserne i fremtiden
  • Elforbruget i husstanden
  • Udgifter til renter
  • Hvordan udgifter og indtægter fordeler sig fremover
  • Reparation samt vedligeholdelse

Solcelleanlæggets samlede pris er det vigtigste parameter når du skal udregne, hvorvidt du skal investere i solceller eller ej. Prisen udregnes udfra dit forbrug, krav til designet og diverse ekstra ydelser. Udfra viden om alt dette, skal du opsøge en leverandør, der kan give dig en ide om hvad dit drømme anlæg kommer til at koste. Herudover skal du huske, at du kan få tilskud til monteringen af selve anlægget.

El priserne i fremtiden vil også påvirke hvorvidt dette er en god investering. Det er derfor vigtigt at undersøge om priserne stiger eller falder, fordi det er udgifterne til dit fremtidige elforbrug til elselskabet, som du reelt sparer, når du genererer den egen strøm. Udover selve prisen på el, vil du også spare udgifter til staten b.la. moms.

Elforbruget i husstanden er som regel relativt stabilt og forudsigeligt. Det er dog vigtigt at vurder, hvorvidt der i løbet af de næste 25 år kommer til at ske ændringer, har du planer om at få børn eller lave et dyrt havanlæg med vendfontæner og belysning, så vil forbruget naturligt stige.

Udgifter til renter er vigtigt at medtage i sin udregning. Det er de færreste der har en hel formue gemt i banken eller under madrassen, så hvis du ikke er en af dem så skal  du udregne hvor meget dette vil løbe op i.

Hvordan udgifter og indtægter fordeler sig fremover har stor betydning. Det vil jo være en tid på omkring 10 år, hvor der er udgifter forbundet med en investering i et solcelleanlæg. Først efter denne tid begynder indtægterne at komme.

Reparation samt vedligeholdelse vil være en uundgåelig udgift. Det er klart at et produkt med så lang levetid, som et solcelleanlæg kræver nogen vedligeholdelse og måske mindre reparationer.

Der er mange ting du skal overveje, inden du laver ‘den gode investering’, men vi håber at dette indlæg har hjulpet dig lidt i den rigtige retning.