Guiden til den rigtige bilforsikring

Er du en af de bilejere, der ikke har sat sig ind i de forskellige forsikringsmuligheder til din bil, er dette meget forståeligt. Måske er det et bevidst valg ikke at have en bilforsikring, da dette kan være en stor post i budgettet. Tilfældet kan dog også være, at du har givet op på halvvejen. Der er utroligt mange forskellige udbydere, og der er utroligt mange forskellige måder at forsikre sin bil på.

Herudover er der mange faktorer, der spiller ind, når man skal have prisfastsat forsikring på sin bil. I blandt disse kan nævnes bilens mærke, model, alder osv.

Formålet med denne guide er at gøre forsikringslabyrinten nemmere for dig som forbruger, så du sikkert kan bevæge dig ud i trafikken.

Når man som forbruger erhverver sig en bil, er der visse ting som er lovpligtige. Ansvarsforsikring er i dette tilfælde lovpligtigt, da denne dækker de skader, man forvolder på andre personer. Derudover dækker denne de skader, som din bil kan forvolde på andres genstande. Den dækker i bund og grund de ulykker, som du måtte forvolde på dine medtrafikanter. Ansvarsforsikringen dækker derved ikke de skader, som du laver på din egen bil.

guide til bilforsikring

Info om kaskoforsikring

For at blive forsikret mod skader på egen bil, skal man tegne en kaskoforsikring. En kaskoforsikring er en essentiel forsikring til dig, som har en ny bil eller en bil til en værdi over 50.000 kr. Din kaskoforsikring dækker skader på bilen og tilbehør af bilen, og derudover også eventuelle tyverier på bilen og tilbehøret. Hvis uheldet er ude, og du skulle køre galt, så dækker kaskoforsikringen reparationer af dette. Hvis reparationen er i så bredt omfang, at denne ikke kan betale sig, får du en kontant erstatning, som svarer til bilens nuværende værdi. Udover at være godt dækket ind på de danske veje, vil valget af denne kaskoforsikring også følge med dig på dine bilferier i udlandet. Så hvis din nye bil, mod alt forventning, vælger at lave et driftstop, kan du være helt rolig. Et abonnement på kaskoforsikringen indbefatter nemlig også redningsforsikring.

Ud over disse forsikringer er der selvfølgelig også forskellige tilvalgsordninger, der skal tages stilling til.

Et eksempel på en tilvalgsforsikring er vejhjælp 24 timer i døgnet. Denne forsikring kan være meget behjælpelig for dig, der bruger din bil hele døgnet, og hele året. Forsikringen dækker, hvis din bil ikke kan starte, eller hvis du skal trækkes fri af sneen på vej til arbejde. Hvis uheldet er af en kaliber, hvor bilen ikke kan køre videre, sørger denne forsikring for at denne bliver transporteret til et værksted efter eget ønske, hvorefter bilens passagerer bliver kørt hjem eller til behandling.

Forhåbentligt var denne guide med til at hjælpe dig til at skabe et bedre overblik, men ikke mindst til at forklare, hvordan de forskellige bilforsikringer kan sikre dig, ved eventuelle uheld.