Bekæmp spiseforstyrrelsen uden omkostninger

vaegt problem

Rigtig mange unge nu om dage kæmper en brav kamp for at leve op til de uopnåelige kropsidealer, som medierne og diverse livsstilsmagasiner er med til at skabe opmærksomhed omkring. Dette ønske om idealkroppen gør dog bare, at mange unge vælger at udsulte sig selv for at nå målet.

Hvis man i længden bliver ved med at udsulte sig selv, blot for at opnå den perfekte krop, vil det i længden kunne udvikle sig til en spiseforstyrrelse, som kan være nok så svær at komme af med. Det er bestemt ikke rart at have en spiseforstyrrelse, og det vil i høj grad påvirke den måde du lever dit liv på. Samtidig vil det også påvirke dit helbred, hvis din krop ikke får den nødvendige næring som den har brug for.

Hvad kan du gøre?

Hvis du lider af en spiseforstyrrelse som anoreksi eller bulimi, og føler du at spiseforstyrrelsen styrer dit liv, så gælder det om at tage skridtet og forsøge at gøre noget ved det. I nogle situationer kan det være nødvendigt, at din familie eller venner tager skridtet for dig og får dig til at indse, at du ikke kan leve sådan resten af liv. Noget af det du eksempelvis kan gøre er, at du kan opsøge en psykolog eller en sundhedsrådgiver, der kan hjælpe dig på vej mod et sundere liv.

Få hjælp helt omkostningsfrit

Da det at have en spiseforstyrrelse i forvejen er en kamp i sig selv, skal det selvfølgelig ikke også være en kamp at skrabe penge sammen til, at få råd til at søge hjælp. Det kan det dog nemt være, hvis du skal have psykologhjælp. Heldigvis er der et alternativ som helt sikkert vil kunne hjælpe dig på sigt.

Der findes bl.a. forskellige klinikker og privathospitaler rundt omkring i landet, som eksempelvis Kildehøj Privathospital, der kan behandle din spiseforstyrrelse helt gratis. Hvis du eksempelvis lider af enten anoreksi eller bulimi, kan du få behandlingen helt gratis, da disse er omfattet af behandlingsgarantien. Derimod er overspisning (BED) dog ikke omfattet af denne garanti.

Søg hjælp nu

Hvis du mener at du er i risikozonen for at udvikle en spiseforstyrrelse, og har du allerede tydelige tegn på det, så bør du søge hjælp hurtigst muligt. Du behøver ikke at tænke på omkostningen ved det, for i de fleste tilfælde er du dækket ind af behandlingsgarantien. Uanset hvad så gør du klogt i at gøre noget ved din spiseforstyrrelse hurtigst muligt, da det rent helbredsmæssigt ikke er sundt at fortsætte livet på denne måde.