A-kasse, forsikring & banker – Få overblikket her

A-kasse

Mange tager det at være sikret for arbejdsløshed meget let. Især i de tider hvor økonomien er god og der er vækst i samfundet. Her er der jo arbejde til alle og så kan det måske være svært for nogen at se hvorfor det er en god ide at betale en pæn del af sin løn hver måned, hvis man føler sig sikret på sin arbejdsplads. Hvorfor ikke beholde pengene selv? Så kan man altid sætte dem til side og spare op til de dårlige tider, hvis man bliver fyret. Eller man kan jo også bare få et andet arbejde. Men når så de trange tider kommer, så er der sjældent arbejde at få for de mange og hvis man så ikke har husket at melde sig ind i en A-kasse, så er der heller ikke nogen dagpenge at få.

Som studerende har man en fordel idet man kan melde sig gratis ind det første år, hvilket kan være året inden man dimitterer. Når man så er færdig med sin uddannelse og der ikke er job at få, så har man sikret sig retten til at få udbetalt dagpenge, så man ikke ryger på kontanthjælp med det samme, hvis man har svært ved at finde et job.

Der er dog nogle betingelser der skal være opfyldt for at kunne få gratis medlemskab. Blandt andet skal du være under 30 år og du skal være optaget på en SU berettiget uddannelse. Du må ikke have en indkomst på mere end 215.520 kr. om året (2015 tal) Beløbet gælder også den SU du modtager. Desuden må du heller ikke modtage anden offentlig ydelse ud over SU og boligstøtte.

Hvis man har tilpasset sig en levestil under sit studie, som ligger på et vist niveau og man gerne vil sikre sig at kunne fortsætte sin livsstil på det niveau, og jobmulighederne er sparsomme i den branche man uddanner sig til, så er det en god ide at melde sig ind i en A-kasse.

Udover den økonomiske sikkerhed tilbyder mange A-kasser også andre ekstraservices. Blandt andet kan du få hjælp til at skrive dit CV og forbedre dine ansøgninger, så du har større chance for at få et job. Du kan også få juridisk hjælp til kontraktforhandlinger eller tvister. Du kan deltage i en masse gratis kurser, som kan være relevant for din faggruppe og så samarbejder mange A-kasser også med forsikringsselskaber, så du kan få en billigere forsikring hvis du er med i en A-kasse.

Forsikringer

Apropos forsikringer, så fungerer det på samme måde som A-kasser: Man sikrer sig for at kunne få udbetalt et beløb, der skal dække de ubehageligheder man kunne komme ud for. Men nogle spørger igen sig selv her: Hvorfor have en forsikring? Der sker jo aldrig noget. Derfor tænker de at de ligeså godt kan spare pengene på forsikring og bruge dem på sig selv i stedet. Men det er netop hele pointen med en forsikring. Du tegner den ikke med den forventning at der skulle ske noget, men HVIS der sker noget er det alle pengene værd at have tegnet en forsikring, såfremt du har noget at miste. Det gælder både materielle goder som dækkes af din indboforsikring, men det gælder også dit liv og helbred, som dækkes af ulykkes- og livsforsikring. Hvis du kommer ud for en ulykke og får en permanent skade, så er der en økonomisk sikring i at have haft dækket sig ind på forhånd.

Som ung er man ofte i højrisikogruppen for forsikringer, hvilket betyder at de kan være noget dyrere end de forsikringer man får som ældre. Derfor kan det være en god ide at købe en forsikring via sin A-kasse eller sin bank, da man den vej igennem ofte kan få den billigere eller måske få nogle andre fordele med. Forsikringsselskaber vil gøre meget for at få en kunde i butikken, da mange sjældent skifter forsikringsselskab, så du kan måske også gå direkte til et forsikringsselskab og forhandle dig frem til nogle fordele som andre ikke får det samme sted.

shutterstock_282767552

Banker

Mange banker tilbyder deres egen forsikringspakke i samarbejde med udvalgte forsikringsselskaber. Tit får du en samlet pakke med gode renter og en god forsikringsløsning. Måske har du haft den samme bank altid og er godt tilfreds med den, fordi det bare kører og du sjældent behøver at tage til møde i banken. Men en bank er ikke blot et sted til at få udbetalt sin løn til og få en god forsikringspakkeløsning. Det kan ofte godt betale sig at kigge på mulighederne for at skifte bank og se de fordele som de andre banker tilbyder. For eksempel når du skal flytte. Både når du skal flytte hjemmefra, når du skal flytte sammen eller hvis du skal købe hus eller lejlighed.

Der er store forskelle på renterne i de forskellige banker, så der kan være mange penge at spare. Se for eksempel på Mikonomi.dk hvor du kan finde den bank med de bedste fordele for dig. Husk at når du låner penge i banken, så er der meget stor forskel på at låne penge ved selv den mindste renteforskel.

Bankerne rådgiver dig desuden gratis om hvilke lån du kan tage, eller hvis du interesserer dig for aktier og obligationer og har et rådighedsbeløb til at investere i den slags, råder banken dig også til hvilke investeringer der er bedst at foretage. Banker elsker loyale kunder og kunder med mange penge, så sæt dine penge i den bank der passer til dig og passer bedst på dine penge.

Studenterguiden.dk finder du en lang række artikler omkring, hvordan du får mest muligt ud af dine hårdt tjente penge. Du finder også en lang række værktøjer til at optimere din økonomi og mulighed for at få hjælp af eksperter inden for privat økonomi.