7 super tips: Spar penge – Nedsæt energiforbruget!

sunlight-422710_1280

Det kræver mange ressourcer at varme din bolig op. Ved et par enkelte nemme vaneændringer, kan du spare dig selv for en masse penge og naturen for en masse CO2. Her er et par gode tips til, hvordan du kan spare på din varmeregning.

1) Tilpas termostaterne rigtigt

Det har meget at sige, hvordan de er indstillet – også i forhold til hinanden. Hvis de er indstillet med den samme temperatur, så slipper du for træk, og du får en mere stabil varme. Luft kun ud i 5 min ad gang, og skru ned for radiatoren, når du gør.

2) Sænk temperaturen i din bolig

Det er ikke nødvendigt at have en temperatur, der er varmere end 20-21 grader. Det er den normale stuetemperatur. Sænker du temperaturen med 1 grad, vil dit forbrug falde med 5 %.

3) Nye/ ældre boliger

I ældre boliger bliver du nødt til at lufte ud hver dag for at opnå den rigtige luftudskiftning. I nye boliger er det en god idé, at du investerer i et anlæg med varmegenvinding. Det mindsker dine varmeudgifter, og det kan spare dig for op til 4.000 om året.

4) Gå efter energimærkede produkter

Hvis du vil spare mange penge på elforbruget, er det nødvendigt, at du skifter alle dine hårde hvidevarer ud med A-mærkede produkter – allerhelst A+++. Til lys skal du bruge A-pærer.

5) Indstil Varmebeholderen rigtigt

Hold varmtvandsbeholderen nede på en temperatur på 55 grader. Denne temperatur er varm nok til at dræbe ligionella-bakterier, og er derfor varm nok til at vaske op, bade og gøre rent med.

6) Skift til den mest energieffektive energikilde.

Fyrer du med olie eller el, kan der være rigtig gode muligheder for at skifte til et meget mere miljøvenlig og energibesparende alternativ. Undersøg om det er muligt at få naturgas i dit område eller skift til miljøvenlig energi som varmepumper, solanlæg eller naturgas. Du kan spare op til 55 % på varmeregningen.

7) Spar på det varme vand ved at bruge brusebad i stedet for karbad.

Det kræver ca. seks gange så meget vand at fylde et kar op, end man normalt bruger på et brusebad. Derfor er der store fordele for dig at hente ved at skifte karbadet ud med et hurtigt brus. Tag så korte bade som muligt. Selvom det er fristende at stå i lang tid under, kan du spare mange penge om året ved at skære et par minutter af badet.

Med disse 7 enkle tips kan du komme godt i gang med at skåne miljøet og skrue ned for din varmeregning.Du kan læse mere om, hvordan man spare på energien og miljøtilpasser sin bolig på www.groenthus.dk