Kaffe er kvalitet fra mogenstunden

hjerternes hjemDer bliver oftere og oftere talt om, hvordan vi bedst muligt kan spare penge, og hvor vi skal skære i vores budgetter. Nogle vil mene at det samtidigt også handler om, at gå ned i kvalitet. Dette behøves dog ikke. Det er stadig muligt at købe den vare af lidt højere kvalitet, i stedet for at nøjes, også selvom man ønsker at spare penge. 

Det er nemlig i længden at det at spare penge kan mærkes, i sjældne tilfælde med det samme. Her kan man så argumentere fx. at der skal bruges mere af varen i dårlig kvalitet, frem for den mængde der bruges af den gode kvalitet, for at få den samme smag frem.

Det er stort set lige meget hvilken vare der er tale om, der vil altid være en kvalitet vs. kvantitet konflikt liggende. Men hvorfor ikke finde den vare som har begge dele? Som kan leve op til de krav man har og ikke kun har det ene og lidt af det andet?

Kaffe kommer i mange former og smag

Tager vi kaffe som et eksempel, vil man i de fleste tilfælde, at der kan sammenlignes mellem friskkværnet kaffe og instant kaffe. Heldigvis for os alle, er dette ikke helt måden at gøre det på. Instant kaffen er nemlig på vej frem.

Før i tiden, og stadig idag til tider, vil instant kaffe ligesom fastfood, blive betragtet som dårligere kvalitet da det bliver klar til indtagning for hurtigt. vi har alle en ide om, at kvalitet kommer i form af noget der tager lang tid og er dyrt.

Med kaffe er instant udgaven gået fra at være tørre korn i et glas der hældes kogende vand over, til at være kapsler der indsættes i en maskine, og dermed får en mere frisk smag og aroma. Mange steder i verden er kaffe det første der bliver indtaget om morgenen, det er vores brændstof og vi skal ikke gå ned i kvaliteten.

Morgenrutinen er vigtig

For nogle er den stressede, for andre en hyggestund, og for de helt tredje bare noget der er i vejen. Her taler vi om morgenen og morgenrutiner. Det er her vi sætter vores udgangspunkt for dagen, og her kroppen starter dagen.

Desværre er der stadig mange der springer morgenmaden over, og nøjes med en hurtig bid og en kaffe fra tankstationen for at få energi. Dette er en rigtig dårlig måde at starte dagen på. Specielt nu hvor det er så nemt og hurtigt, at lave en god kop kaffe hjemmefra.

Det gælder om at få sat sig ind i en god rutine, få noget mad, få noget energi og vigtigst af alt at få noget ro. Kaffe er en del af den danske hygge-kultur, og det kan vi lige så godt bringe ind fra morgenstunden af. Igen er der ingen grund til at nøjes.